Vad ska man äta efter träning?

Vad ska man äta efter träning?

Äter du verkligen rätt efter träning?

Vad ska man egentligen äta efter träning för att bygga muskler?

Får du verkligen ut det mesta av ditt träningspass? Är du helt säker?

Om du inte tillåter din kropp att återhämta sig går du miste av en HEL DEL muskler.

Du har säkert hört olika teorier om vad du ska äta efter ett gympass.

Låter de här bekanta?

”Ta en proteinshake” eller ”käka bara några bananer” eller kanske ”släng i lite ägg och havregryn i en mixer och drick”…

GLÖM DET!

Vad borde du då äta efter ett hårt gympass, för bäst och mest effektiv återhämtning?

Lite grundläggande…

När du lyfter vikter på gymmet sliter du sönder små muskelfibrer i dina muskler. Efter träningen börjar muskelfibrerna att byggas ihop igen, då blir de både starkare och ökar i mängd.

Det här är grundläggande förklaringen till hur du blir starkare och får större muskler.

Det är viktigt att förstå att det inte är under själva gympasset dina muskler byggs, utan när kroppen ÅTERHÄMTAR sig, alltså när du vilar.

Din kropp är så otroligt byggd att den sköter allt det där automatiskt. Det enda du behöver göra är att försörja den med rätt material så den kan återhämta sig på bästa och snabbast möjliga sätt.

När du rör på dig aktivt förbränner du energi (kalorier). Du förbränner som mest just efter styrketräningspasset, då dina muskler skriker efter energi för att kunna återhämta sig.

Därför är det otroligt viktigt att få i dig både kolhydrater och protein senast 30 min efter ett träningspass. Här kan jag rekommendera en gainer.

Varför gainer fungerar så bra efter träning är för att den innehåller kolhydrater med högt GI, som kroppen tar upp mycket snabbare.

Jag skulle gissa på att ditt behov ligger runt 70-120 kolhydrater och ca 30-40 gram protein. Det beror helt på hur stor du är och hur mycket du väger.

Så fick jag det bevisat

När jag började träna körde jag med en polare som var jämnstor. Vi gymmade exakt tre gånger i veckan och lyfte lika tungt.

Efter varje pass drack vi en varsin proteinshake. Utöver det hade jag alltid med mig en eller två bananer som jag åt.

Efter ungefär 4 veckor började jag få resultat. För honom dröjde det ytterligare 3-4 veckor, då hade jag redan byggt på mig en hel del.

Jag säger inte att de magiska bananerna gjorde allt. Det hade säkert en liten del att göra med gener, som tillät mina muskler att växa snabbare. Men jag är säker på att det lilla kolhydratintaget efter träningen hjälpte mig en lång bit på vägen!

Nu för tiden håller jag mig dock bara till gainers/återhämtningspulver efter träningen, eftersom det ger en bättre återhämtning än ett par bananer eller en gainomax.

Vad nu?

Min rekommendation till dig är att du skaffar dig en gainer som du dricker mellan 15-30 minuter efter dina styrketräningspass. Om du verkligen är seriös med träningen, vill öka i vikt och bygga muskler. Vilket jag antar att du är eftersom du läser det här.

Själv använder jag Super Gainer Pro, som har fungerat helt suveränt för mig. Jag rekommenderar att du beställer en idag och dricker, som tidigare nämnt, senast 30 minuter efter du tränat. Tryck här för att beställa en snabbt och enkelt på Gymgrossisten (1-3 leveransdagar).

Skriv gärna vad du tyckte om inlägget!

Gilla om du tyckte om inlägget!
  • Facebook
  • Twitter

{ 14 kommentarer… läs dem nedan eller lägg till en }