Maxa Dina Muskler på 5 minuter – gör övningen!

Är din inställning till träning ditt största hinder?

I mitt första inlägg kommer du att få ta del av en övning som genast kommer att ändra dina tankar om träning och muskelbyggande.

Innan vi börjar ber jag dig om att sluta läsa och skriva ner allting som hindrat dig från att börja styrketräna, exempelvis: “Jag kan inte börja träna för att…”.

Jag vill att du sätter ca 5-10 minuter och skriver ner allting du kommer på.

Detta är otroligt viktigt att du gör, då resten av övningen kommer att grundas på dessa hinder.

Så ta tag i penna och ett papper och börja skriv NU.

Har du kommit så här långt förväntar jag mig att du skrivit upp alla dina hinder för styrketräningen. Dåså, nu går vi vidare!

Problem vs. Möjlighet. Våra hjärnor är våra starkaste verktyg. De är otroligt komplexa och svåra att förstå. Men för att på ett enkelt sätt försöka förklara kan du jämföra din hjärna med Google.

Google fungerar på så sätt att du skriver in ett sökord, därefter jobbar Googles “robotar” för att ta fram den bästa möjliga informationen för detta sökord. Likadant fungerar våran hjärna.

Det du “söker” kommer den att jobba på tills den når sitt mål, men beroende på vad det är tar går det såklart olika snabbt.

Om du ständigt tänker vad du inte kan, exempelvis “jag hinner inte börja träna för jag har alltid annat att göra” eller “jag kommer aldrig att få en snygg kropp”, så är det precis åt det hållet din hjärna kommer att ta dig. Därför vill jag att du vänder dig till ditt papper och sätter en stjärna vid de tre största hindren.

När du gjort det ska du omvandla dessa meningar. Istället för t ex “jag kan inte börja träna för att jag inte har en träningspartner” byter vi ut det “hur börjar jag träna utan en träningspartner?”.

Vad du gjort nu är att du ändrat hela din neurologi i hjärnan. Dina bortförklaringar är alltid de som håller dig borta från vad du önskar mest av allt. Genom att byta ut “jag kan inte…” till “hur gör jag för att…” har du nu ställt in i din hjärna att ta fram nya möjligheter för att uppnå dina mål.

Du kommer själv bli förvånad över hur otroligt bra det fungerar.

Gilla om du tyckte om inlägget!
  • Facebook
  • Twitter

Skriv en Kommentar

Nästa inlägg: